Publicerat den

Smaktest av mörk choklad med blåbär

Ekorrens ekologiska blåbärs choklad
Choklad med smak av blåbär och en crunch av cornflakes från Ekorrens ekologiska.

Under gårdagskvällen så genomförde vi ett smakprov av en fairtrademärkt mörk choklad med blåbär från Ekorrens Ekologiska. Enligt texten man kan läsa på produktsidan för denna choklad så påstår man att man ska känna en tydlig smak av blåbär och inte någon kemisk smak som man ofta kan få av andra produkter. Vi kan inte annat än säga att vi faktiskt håller med.

Chokladen hade en riktigt bra smak rent chokladmässigt, samt en riktigt tydlig blåbärssmak. Att det fanns något mer där i kände vi också av den tydliga crunch när man tuggade chokladen, detta visar sig vara cornflakesbitar. Det lyfta chokladen i våra ögon och gjorde att den smakade lite extra gott. Ni vet man tycker chokladen smälte lite lagom i munnen, sen känner man blåbärs tonerna för att när man tugga till känner hur det nästan knastrar lite i munnen.

Denna mörka choklad med blåbärssmak får riktigt höga poäng av oss! Den hamnar under produkter vi rekommenderar på startsidan utan tvekan.